Punëdhënës

Punëdhënës Menaxhim

Tre mësime të cilat menaxherët nuk duhet të harrojnë

marketing-mangagerMenaxherët shpesh harrojnë se si është të gjendesh në anën tjetër të tavolinës, të jesh pjesë e ekipit në vend që të jesh lideri. Ata përfundojnë duke bërë lidershipin për veten e tyre , duke besuar se mund të kontrollojnë gjithçka dhe se mund ti kënaqin të gjithë. Për fat të mirë është e lehtë ti vendosësh gjërat në perspektivë. Këtu janë disa detaje të cilat të gjithë menaxherët duhet ti mbajnë mend.

Njerëzit nuk janë perfekt: Qëniet njerëzore nuk janë ato makineritë e vajisura mirë të cilat menaxherët do të donin. Ata thyen, lodhen, bëjnë kërkesa të paarsyeshme dhe marrin vendime të pa arsyeshme etj. Në çdo moment stafi juaj është një burim konfliktesh i emocioneve, perceptimeve apo qëndrimeve të ndryshme.  Është shumë e rëndësishmëe të mbahet mend se jo të gjithë mendojnë njësoj dhe jo të gjithë mendojnë si ju.

Ju nuk mund të kontrolloni gjithçka: Pranoni këshilla nga skuadra juaj. Lejoini të tjerët t’ju udhëzojnë për vendimet tuaja të rëndësishme. Gjithashtu mos u përpiqni ta bëni çdo projekt personal. Ju mund të jeni arkitekti i projektit por jo edhe orkestruei i tij. Jepni merita atëherë kur duhet.

Ju nuk mund të jeni gjithmonë heroi: Mbani mend se barra e përgjegjësisë bie mbi ju. Ju jeni përgjegjës për veprimet dhe rezultatet e skuadrës tuaj. Nëse ju bëni një gabim atëhere është detyra juaj që ta korrigjoni gabimin. Nëse dikush në skuadër  bën një gabim atëhere është sërish detyra juaj ta korrigjoni gabimin. Jini miqësor me stafin tuaj tregojuni atyre që ju jeni njerëzor. Është shumë normale që të uleni për të drekuar me stafin tuaj në të njëjtën tavolinë, ata do tju respektojnë më shumë. Nuk keni pse të jeni gjithmonë në rolin e vrojtuesit. Duke bërë gjitmonë një hap mbrapa dhe duke reflektuar prioritetet tuaja si menaxher do të gjeni veten më të qartë dhe me një kuptim të ridimensionuar për rolin tuaj si menaxher. Me këtë kuptim rritet ambicja për të ecur përpara dhe për të marrë përsipër sfidat e një dite tjetër.