Mendimi Juaj

Nëse keni mendime për të ndarë, ju lutemi na dërgoni komentet tuaja.
Ju faleminderit.

Nëse dëshironi të merrni përgjigje, vendosni emailin tuaj në mesazh.

Trego historinë tënde

Jeni të mirëpritur të na shkruani historinë tuaj të suksesit që keni realizuar duke përdorur portalin duapune.com
Ju lutemi plotësoni formën elektronike të mëposhtme:
Ju faleminderit.

Nëse dëshironi të merrni përgjigje, vendosni emailin tuaj në mesazh.Mirëseerdhët në duapune.comTirane, Shqipëri 09-06-2022 edhe 15 ditë


Dërgoja një miku

Shënim: Adresat e emailit do të përdoren vetëm për dërgimin e kësaj pune.
Detaje të pozicionit

Kategoria e Punës / Profesioni
Financier
Tipi i punës
Kohe e plote
Eksperiencë
Pak eksperience (0 - 2 vite)
Kërkohet foto
Jo
Letër interesi
Jo
Rroga mujore
---
Data e përfundimit
09-06-2022
Data e fillimit të punës

Përshkrimi

Specialist i Riskut të Ndërmarrjeve, Tregut dhe Financiar 

Departamenti i Menaxhimit të Riskut

Detyrat

 • Të masë dhe monitorojë ekspozimet ndaj riskut të tregut dhe likuiditetit me metoda matëse në përputhje me standardet e Bankës dhe rregulloret lokale;
 • Të mbështesë përkufizimin e riskut të Bankës (Toleranca ndaj rrezikut) nëpërmjet analizave historike dhe skenarëve të stresit në nivel Banke në përputhje me standardet e Bankës dhe rregulloret lokale;
 • Të zbatojë njohuritë e praktikave më të mira të menaxhimit të riskut të likuiditetit në mbështetje të analizës, monitorimit dhe matjes së riskut të likuiditetit;
 • Të zhvillojë mjete dhe procedura të përshtatshme, aty ku nevojitet; mbështet zhvillimin dhe zbatimin e platformave të reja të riskut dhe iniciativave të të dhënave, dhe teston/rishikon modifikimet e mjeteve dhe proceseve ekzistuese të riskut;
 • Të ndërveprojë me strukturën e bankës për të hetuar dhe dokumentuar tejkalimet, zgjerimet, shkeljet dhe korrigjimin e shkeljeve në përputhje me rregulloret e përcaktuara të riskut;
 • Të përgatisë dhe të zhvillojë raporte për komitetet e brendshme të bankës, organet e korporatave dhe organet rregullatore vendore mbi ekspozimin e rrezikut të tregut dhe likuiditetit të Bankës, në përputhje me procedurat e Bankës, rregullat e Grupit dhe rregulloret lokale bankare;
 • Të kontribuojë në planin vjetor të rimëkëmbjes, testet/skenarët e stresit, procesin e ICAAP sipas rregulloreve vendore dhe kërkesave të Bankës;
 • Të përpunojë të dhënat historike të përdorura për analizën e riskut të tregut, likuiditetit dhe rishikimin / përcaktimin e procesit të limitit;
 • Të japë opinionin dhe analizën e riskut për rrezikun e tregut, rrezikun e likuiditetit për produktet dhe procedurat e reja të prezantuara nga strukturat e tjera të Bankës;
 • Të marrë pjesë në zbatimin dhe të mirëmbajë sistemet automatike për menaxhimin e rreziqeve që lidhen me zonën;
 • Të marrë pjesë në zhvillimin e modeleve të rrezikut të tregut/financiar sipas rregullores Basel 2 dhe praktikave më të mira ndërkombëtare;
 • Të përgatisë zbulimet mbi tregun, rreziqet financiare për pasqyrat vjetore financiare dhe raportin vjetor të rrezikut.

Kualifikimet

 • Diplomë në një fushë si ekonomia, informatika e biznesit, financa, matematika ose statistika është një plus;
 • Të paktën 1 vit përvojë profesionale në menaxhimin e rrezikut/menaxhimin e rrezikut të tregut dhe likuiditetit në sistemin bankar ose subjekte të tjera financiare;

Rreziku i likuiditetit:

 • Aftësia për të ndihmuar me analiza dhe raportime mbi proceset e menaxhimit të rrezikut të likuiditetit, masat e likuiditetit, testimin/skenarët e stresit të likuiditetit dhe rregulloret përkatëse të likuiditetit;
 • Njohuri të mira të instrumenteve financiare, derivateve, rregulloreve për bankat;
 • Të prirur për të mësuar informacione të reja, për të mësuar aftësi të reja dhe me aftësi për të identifikuar dhe bërë përmirësime në sisteme dhe procese.
 • I rrjedhshëm në anglisht;
 • I aftë me mjetet e MS Office (Excel, Access, Power Point);
 • Aftësi programuese dhe përvojë në to;
 • Proaktiv me aftësi të forta analitike dhe organizative;
 • Aftësi shumë të mira komunikimi ndërpersonal, të shkruar dhe verbal;
 • Të ketë kujdes për saktësinë, me vëmendje të mirë ndaj detajeve

Shënime

Për të aplikuar në këtë pozicion pune, dërgo CV-në tek kompania/organizata me email duke klikuar këtu ose apliko nga duapune.com.

Kandidatët duhet të dorëzojnë:  CV në Anglisht Aplikimet duhet të dorëzohen jo më vonë se data 6 qershor 2022 pranë Burimeve Njerëzore në adresën e email-it: [email protected]


Kujdes

Aktualisht ju nuk keni një CV të ruajtur në sistem. Për të aplikuar në këtë pozicion pune, ju mund të krijoni një CV të re ose të ngarkoni një ekzistuese në sistem, duke klikuar këtu.Si të kryeni me sukses aplikimin tuaj tek duapune.com!


1. Fillimisht klikoni butonin "Aplikoni".

2. Pasi klikoni këtë buton, më poshtë ju shfaqet mundësia të përzgjidhni 1 nga CV tuaja që keni krijuar në llogari si punëkërkues.

3. Në rast se kompania kërkon dokumenta shtesë, ju do të keni mundësi që të përzgjidhni dokumentat nëpërmjet rubrikës "Bashkëngjit Dokumente" që do të shfaqet poshtë "Zgjidhni CV që i përshtatet më së miri pozicionit të punës".

4. Në fund klikoni butoni "Dërgo".


Intesa Sanpaolo Bank Albania

Intesa Sanpaolo gëzon një prezencë të përzgjedhur në Europën Qëndrore dhe Lindore, në vende të Lindje së Mesme dhe Afrikës së Veriut me mbi 1,000 degë dhe 7.2 milion klientë të cilët i përkasin filialeve të Grupit që zhvillojnë aktivitetin e tyre në ofrimin e shërbimeve dhe produkteve bankare për individët dhe shërbime bankare komerciale në 12 vende. Gjithashtu, një rrjet ndërkombëtar specialistësh në mbështetje të klientëve korpor...

INFORMACIONE KONTAKTI

 • Rr.Ismail Qemali
 • Tirane, Shqipëri
 • Tel: 00355 4 22 76 000
 • Mobile:

Profili i Kompanisë Punët aktive të kompanisë