Mendimi Juaj

Nëse keni mendime për të ndarë, ju lutemi na dërgoni komentet tuaja.
Ju faleminderit.

Nëse dëshironi të merrni përgjigje, vendosni emailin tuaj në mesazh.

Trego historinë tënde

Jeni të mirëpritur të na shkruani historinë tuaj të suksesit që keni realizuar duke përdorur portalin duapune.com
Ju lutemi plotësoni formën elektronike të mëposhtme:
Ju faleminderit.

Nëse dëshironi të merrni përgjigje, vendosni emailin tuaj në mesazh.Mirëseerdhët në duapune.comKëshilla për punëdhënës

Gjetja e një pune në këto ditë t...

Një ekonomi e ashpër, e vështirë nënkupton vetëm një gjë për punëkërkuesit, kohë e vështirë për punë...Leximi i gjuhës së trupit gjatë...

Gjatë një interviste pune është thelbësore të mësoni sesi të lexoni gjuhën e trupit. Kjo do t’ju mun...Mbylleni ditën në mënyrën më të...

Gjatë 5 minutave të para të ditës ne vendosim standartet për ditën në vazhdim. Duke vendosur disa st...Shenjat e një punonjësi të shkël...

Një punonjës i shkëlqyer ka disa karakteristika dhe tipare të favorshme që e vlerësojnë  në krahasim...Diplomat universitare më të vler...

Nëse jeni një student duke kërkuar për karrierë atëhere ju duhet të vlerësoni cilat janë diplomat më...Gabimet që duhen shmangur në Fac...

Facebook-u njihet si rrjeti social më i madh në botë ku një e shtata e popullsisë ka profil në këtë...Sapo jeni pushuar nga puna? Tre...

Ju sapo jeni pushuar nga puna, mos krijoni panik! Çdo gjë në jetë ndodh për një arsye, kështu nëse n...Dërgoni një letër falenderuese p...

Shkrimi i letrave falenderuese ishte konsideruar dikur si një punë për festat dhe ditëlindjet. Në tr...Çfarë të bëni kur intervistuesi...

Jeni duke u përgatitur për intervistën e radhës për punë? Epo këtu kemi një pyetje interesante për t...Qëndroni larg thashethemeve në...

Thashethemet janë të pashmangshme në çdo vend pune. Njerëzit nga natyra bëjnë thashetheme për njëri-...Pse të jesh asistent është më mi...

Kjo mund të jetë një deklaratë e guximshme për tu bërë por të jesh asistenti mundet të jetë më mirë...Kur shtrëngimi i duarve thotë di...

Një nga gjërat e para për të cilat ju do të gjykoheni nga rekrutuesi ose punëdhënësi i ardhshëm ësht...5 mënyrat për të arritur promovi...

Ju po punoni shumë dhe po jepni gjithçka nga vetja juaj për ta bërë sa më mirë punën, por shefi juaj...Gabimet e zakoshme të letrave të...

   Një letër interesi është konsideruar një nga mënyrat për të shfaqur rëndësitë dhe vlerat tek...Si të mbani një balancë Punë-Jet...

Nëse po ndiqni ëndrrat e karrierës duke punuar në një punë të ngarkuar një punë me profil të lartë,...Konsiderimi i sipërmarrjeve

Si pasojë e krizës ekonomike e cila u përhap në të gjithë globin njëqind mijë njerëz u gjendën të pa...Qëndroni gjithë ditën në tavolin...

Puna me orë të gjata nuk është një mënyrë e shëndetshme për të jetuar,veçanërisht kur jeni i lidhur...Çfarë të prisni kur zhvendoseni...

Nëse mundësitë për punë janë të pakta, dhe ju po luftoni për të siguruar një punë ku keni perspektiv...Gjashtë veprime që nuk duhet t’i...

Është diçka pozitive dhënia e një interviste! Tashmë ju jeni një hap pranë nënshkrimit të marrëveshj...Këshilla për mënyrën sesi mund t...

  CV-të online kanë të përbashkëta vlerat e të njëjtit format tradicional të të shkruarit, ekzi...Avancimi në karrierë në një peri...

Duke marrë parasysh reçesionin e dyfishtë dhe parashikimet e zymta ekonomike, kjo ka bërë të mundur...5 shenja që është koha për një n...

Ndërsa vitin 2013 tregon për një numër të madh punësh konkurruese në tregun e punës, mund të jetë ko...Si të qëndroni vigjilent në punë...

  Nëse përgjegjësitë në punë po ju lodhin, ose ngjarjet në shtëpinë tuaj po ju bëjnë të ndiheni...5 këshilla për të përmirësuar pr...

LinkedIn konsiderohet rrjeti më i fuqishëm dhe më influencues në gjithë botën. Qëllimi i këtij rrjet...6 tipare të njerëzve të suksessh...

Këtu janë 6 tipare të njerëzve të suksesshëm 1.    Ata guxojnë të marrin rreziqe Nëse vazhdoni të bë...Si të silleni në një ambjent zyr...

Me stresin dhe shqetësimet e shkurtimeve në punë, reçesionit dhe luftës së bizneseve, edhe zyrat me...10 mënyrat për të luftuar stresi...

Ne të gjithë prekemi nga stresi në disa moment në jetën tonë. Kjo mund të jetë diçka që vjen dhe ikë...Profesionet më pak stresuese në...

  Ka disa njerëz  në jetë të cilët kanë synim karrierat më të fuqishme, të mirë paguara dhe ‘të...Ide për një CV kreative

Konkurrenca është bërë shumë e ashpër në çdo punë në të gjitha nivelet, industritë dhe sektorët veça...Dilema: A duhet ta shtoj shefin...

  Me mbi një billion përdorues të regjistruar, vështirë se nuk do jetë dhe shefi juaj i regjist...Panairi i Punës nga Dhoma Amerik...

I nderuar Punëkërkues,  në datën 31 maj 2013, Dhoma Amerikane e Tregtisë do të organizojë edicionin ...Keni një martesë të palumtur me...

  Është tani koha për të marrë një qëndrim. Pse ju duhet të kaloni jetën tuaj duke humbur çdo d...Diplomat më të mira për punë më...

Të kesh një punë pas mbarimit të universitetit është një shqetësim kryesor për shumë studentë të dip...Profesionet më të vështira në bo...

Jeni duke kërkuar për ndryshimin  e  karrierës tuaj?  Gjenden punë të panumërta të cilat ju japin re...Mësimet e Karrierës që ju mund t...

  Lajmet dhe kultura e Vipave na përfshin çdo ditë. Nuk mund t’ja mbathim prej tyre, dhe shumic...Gënjeshtrat që punëdhënësit i th...

Ne të gjithë e dimë që nuk është mirë të gënjejmë në CV-të që bëjmë. Por e dini çfarë? Në bisedat mi...5 cilësitë çelës që punëdhënësit...

T’i bëni përshtypje punëdhënësit që keni tani apo punëdhënësit të ardhshëm ka të bëjë më shumë...Sa gjatë duhet të pres që interv...

Nëse nuk keni marrë një telefon siç ju është premtuar  mos u çudisni sepse kjo ndodh më shumë nga çe...Si mund ta përballoj një intervi...

Për të fituar kohë në fazat e fillimit, disa punëdhënës i vlerësojnë kandidatët nëpërmjet Skype-it p...Çfarë do të thotë punë fleksible...

Shumica e njerëzve mendojnë se e dinë çdo të thotë punë fleksibël, por në fakt kjo është një temë që...Ndalohet diskriminimi i punonjës...

Të gjithë punonjësit në një kompani duhet të trajtohen në mënyrë të barabartë dhe jo të gjykohen në...Balanca punë-jetë

Balanca punë-jetë është mënyra efektive e menaxhimit midis punës së paguar dhe aktiviteteve te tjera...Ndihmë! Kam nevojë për punë…por...

Ju jeni duke kërkuar për punën tuaj të parë dhe për ta pasur atë ju duhet të keni disa eksperienca-...Delegimi i punëve-një mjet i rën...

Delegimi  i detyrave po bëhet gjithnjë e më shumë një prioritet i stafeve menaxheriale. Ai varet shu...Si të fitojmë besimin e punonjës...

Punonjësit janë burimi më i vlefshëm i një kompanie. Shumë e rëndësishme për kompanitë është që të g...Punonjësit preferojnë të gjejnë...

Harrojeni festën  e organizuar nga kompania sipas perfundimeve nga një sondazh i kohëve te fundit  n...Rekrutues, si të përfitoni në ma...

Në një treg pune të vogël kompanitë janë të detyruara të luftojnë për kandidatin më të mirë.  Panair...Metodat për të qëndruar i motivu...

Nëse jeni në pune apo akoma duke kërkuar për punë duhet të jetë e vështirë për të qënë i motivuar di...Si të formulojmë një njoftim pun...

Kërkesat për punë janë të lehta për tu shkruar por të vështira për tu perfeksionuar. Ashtu si cdo re...Cilët janë faktorët e një menaxh...

Një menaxher i mirë duhet t’i kushtojë një vëmendje të madhe disa prej aspekteve të menaxhimit, lide...Udhëzues praktik për të rekrutua...

Nuk keni pse shqetësoheni nëse ju hapet një pozicion i ri pune. Thjesht ndiqni hapat e listuara më p...Si të fitosh besnikërinë e punon...

Çfarë duhet të bëjnë kompanitë në mënyrë që të gjejnë dhe mbajnë punonjësit më të talentuar? Ekspert...Teknika për një prezantim të suk...

Të folurit në publik mund të jetë shumë i vështirë. Shumë njerëz i kap paniku përpara një audience r...Pse punonjësit tuaj humbasin mot...

Pjesa më e madhe e të punësuarve janë të entuziasmuar kur fillojnë një punë të re. Por në rreth 85%...Si të menaxhojmë një fuqi punëto...

Sot një nga guximet më të mëdha menaxheriale është si të menaxhosh tre breza që punojnë së bashku në...Pse të punësojmë njerëzit e duhu...

Punësimi i stafit është një nga vendimet më të vështira që një pronar biznesi ka për të bërë. Kjo ës...Si të shmangim keqkuptimet

Edhe pse komunikimi është elementi kryesor në një kompani, prap është e vështirë të gjesh një kompan...Si të zgjeroni fokusin tuaj

Lentja, me anë të së cilës drejtuesit shikojnë botën, mund t’i ndihmojë ose t’i pengojë aftësitë e t...Si t’ju ndjekin punonjësit

Shumë iniciativa të vlefshme dështojnë për shkak të komunikimit jo të mirë: zakonsht menaxherët mend...Caktoni objektivat që punonjësit...

Caktimi i objektivave dhe ndihma që duhet t’i ofrohet çdo punonjësi për të arritur qëllimet është nj...Si të vlerësojmë kulturën e një...

Shumë ekspertë punësimi shprehen se gjatë punësimit të një kandidati është shumë e rëndësishmë në rr...Inkurajoni punonjësit tuaj të që...

Pak drejtues apo menaxherë të suksesshëm arrijnë të inkurajojnë dhe të mbështesin punonjësit e tyre...Realizoni takime të vlefshme

Një nga ankesat e zakonshme të punonjësve ka të bëjë me humbjen e kohës nëpër mbledhje dhe takime jo...Përgjigje për të cilat punonjësi...

Të kuptoni reagimet e punonjësve tuaj në raste jo shumë të këndshme si pushimi nga puna, ju ndihmon...Si të tërhiqni një talent

Bizneset më të suksesshme shpesh lulëzojnë për shkak të punonjësve talent që kanë. Të bëheni punonjë...Gjeni kohën e duhur për tu bërë...

Fillimi i një sipërmarrje apo biznesi, kërkon kurajo dhe trimëri, sepse në fund të fundit jeni duke...Si të jepni referencë për punonj...

Të largoni nga puna një punonjës është një detyrë e vështirë dhe sfiduese. Fatkeqësisht, vështirësia...Si mund të mos riskojmë

Gjatë viteve të fundit, ekonomia ka detyruar shumë kompani të luajnë pak në biznes të jenë të sigurt...Si të promovojmë një punonjës

Promovimet janë mënyrë shumë e dobishme për të bërë të njohur dhe motivuar punonjësit më të mirë. Në...Faleminderit që bëni punën tuaj!

Ata që janë në biznes kuptojnë dhe luajnë me rregullat e tregut. Por shpesh harrojnë dhe mund të fil...Si të kemi rezultate

Ka kaluar më tepër se mesi i janarit. A keni përgatitur ndonjë plan përparimi në drejtim të rezultat...Fokusimi në fuqinë e kompanisë s...

Në vend që të kërkoni për strategji apo mënyra fitimprurëse jashtë mureve të kompanisë suaj për të k...Të mirat e komunikimit efektiv m...

Komunikimi efektiv me klinetët tuaj është bazë për të gjitha llojet e shitjeve. Më poshtë do të gjen...Shmangni humbjen e kohës në punë

Krizat dhe ngjarjet e veçanta në punë na detyrojnë shpesh që të gjejmë kohë “ekstra” për...Si t’i jepni ekipit drejtimin që...

Të gjithë njerëzit shpesh punojnë me të vërtetë shumë fort për një projekt pa e kuptuar plotësisht s...Si të promovojmë menaxherë të ri...

Nuk është e pazakontë që në kompanitë e sotme të kemi menaxherë të të gjitha moshave dhe niveleve të...Si të krijojmë ekipe virtuale të...

Ekipet e punës janë krijuar dhe përhapur gjithnjë e më shumë nëpër zyra dhe zona gjeografikikisht të...Si të arrijmë në vendimet më të...

Gjithësecili mund të marrë vendime individuale, kështu ne ndikojmë në mënyrën dhë formën e procesit...Si të ndihmoni ekipin tuaj në de...

Ekipet që janë gjithmonë dakord për çdo gjë që diskutohet, rrallë prodhojnë punë të reja dhe krijues...Si të shmangim dështimin

Shumë ekspertë kanë argumentuar gjatë që kompanitë duhet të jetë më tolerante ndaj dështimit. Por jo...3 Këshilla për të rifokusuar Eki...

Shumica e nismave që ndryshojnë përgjatë procesit të tyre, përfundojnë me dështim. Nëse ekipi juaj ë...3 mënyra për ndryshim real të sj...

Duket si një detyrë e pamundur për menaxherët që të arrijnë të ndikojnë tek punonjësit, që këta të f...Aftësitë Vendim-Marrëse

Aftësitë e vendim-marrjes mund të jenë shumë të rëndësishme në një kontekst si karriera: Cilën karri...Të menaxhojmë thashethemet në mj...

Të paragjykosh, të thurrësh intriga, të përflasësh kolegët e tu të punës, është kthyer në një zakon...Norma për prezantime të suksessh...

Prezantimet shkojnë keq për një numër arsyesh, por një arsye e thjeshtë për të çuar dëm një prezanti...Çfarë është për ty Suksesi?

Të jesh i suksesshëm në punën dhe jetën tënde duhet të kuptosh se çfarë është suksesi. Qartëso vlera...Si të nxjerim në pah më të mirën...

Liderët e zgjuar nuk mbështeten vetëm në inteligjencën e tyre personale për të patur sukses, por e p...Zbuloni 3 përbërësit e bisedave...

Të gjithë liderët duhet të jenë në gjendje të tregojnë komunikim kritik apo sfidues. Edhe nëse jeni ...Si të arrijmë qëllimet e karrier...

Përpjekjet për zhvillim shpesh përqëndrohen në faktin se si mund të arrihen qëllimet e karrierës tua...Planifikimi i vazhdimësisë së bi...

(shqip) Planifikimi i vazhdimësisë së biznesit : Gjerësisht i përcaktuar si një proçes në menaxhim q...Kontrolli i Kualifikimit/Backgro...

(shqip) Proçesi i verifikimit të informacionit të dhëna nga aplikantët, të marrë në konsideratë për...Praktikë pune/Apprenticeship

(shqip) Një sistem që përdoret për të trajnuar një person në një profesion apo zanat të akredituar n...Kodi i Punës

Kodi i PunësStrategjia e punësimit 2007-2013

Strategjia e Punësimit 2007-2013 Plani i veprimeve për zbatimin e strategjisë  së punësimit 2007-201...Testi i Aftësisë/Aptitude testin...

(shqip) Një instrument testues i standartizuar i përdorur gjatë proçesit të përzgjedhjes që ka për q...Akreditim/Accreditation

(shqip) Një proces i shqyrtimit dhe çertifikimit  të aftësive nga një entitet që vlerëson individët,...Të mësuarit aktiv/Active learnin...

(shqip) Procesi i të mësuarit të njohurive të reja, përvetësimit të aftësive dhe sjelljeve të reja n...3 këshilla për të drejtuar me au...

Në organizatat e sotme, udhëheqesit duhet të ndikojnë  dhe të bindin jo vetem punonjësit që kanë  li...