Mendimi Juaj

Nëse keni mendime për të ndarë, ju lutemi na dërgoni komentet tuaja.
Ju faleminderit.

Nëse dëshironi të merrni përgjigje, vendosni emailin tuaj në mesazh.

Trego historinë tënde

Jeni të mirëpritur të na shkruani historinë tuaj të suksesit që keni realizuar duke përdorur portalin duapune.com
Ju lutemi plotësoni formën elektronike të mëposhtme:
Ju faleminderit.

Nëse dëshironi të merrni përgjigje, vendosni emailin tuaj në mesazh.Mirëseerdhët në duapune.comKëshilla për punëkërkues

  • TË GJITHA
  • KUICE
  • FAKTE INTERESANTE
  • HUMOR
  • INOVACION (KRIJIMTARI)
  • KURIOZITETE

Confuci për punën

“Zgjidh një punë që e dashuron dhe nuk do të duhet të punosh asnjë ditë ne jetën tënde”- ConfuciusSi të menaxhojmë stresin në punë

Puna në ditët e sotme gjithnjë e më shumë po kthehet në burim stresi. Po cfarë është stresi në vetve...4 hapa për një komunikim më të m...

Shumë diskutime, takime dhe mbledhje të bën të ndihesh si humbje kohe.Ja dhe 4 elementë që ju mund t...Njerëz të suksesshem

Suksesi në cdo shkallë të tij kërkon që ju të merrni pergjegjësi…Në fund të fundit,ajo cilësi...3 Këshilla për të dhënë një fee...

Feedbacku  është thelbësor per zhvillimin tonë si profesionistë.Këtu janë tre këshilla për t’j...Si mundet Google të ruaj inovaci...

Google është i famshëm për të inkurajuar inovacionin duke i dhënë mundësi dhe leje inxhinierëve të t...Suksesi

Suksesi nuk ulet tek ne, jemi ne te cilët duhet të ngrihemi tek ai.(Randall R. McBride)Thenie mbi përkushtimin

Eksperienca tregon se suksesi është më shumë përkushtim sesa aftësi.Fituesi është ai që i përkushtoh...Thënia e ditës për Suksesin

Suksesi nuk duhet matur me pozicionin që dikush ka arritur ne jetë por me pengesat që ai ka kaluar p...Thënia e ditës për punën

A ndiheni i merzitur nga jeta? Atehere filloni te punoni ne dicka qe ju i besoni me gjithe zemer, je...Puna në grup

Të mblidhemi së bashku është vetëm fillimi, të qëndrojmë së bashku është progres, dhe të punojmë së...Çmimi i suksesit

Çmimi i suksesit- të punosh shumë, me përkushtim ndaj punës që bën, dhe vendosmëria se pavarësisht n...Njerëzit e suksesshëm

Njerëzit e suksesshëm dhe jo të suksesshëm nuk dallojnë shumë në aftësitë e tyre, ata variojnë nga d...Curriculum Vitae

Curriculum Vitae- zakonisht e përgatitur nga kandidatët për një pozicion pune për të theksuar eksper...Udhëheqësit e suksesshëm

Udhëheqësit  e suksesshëm shohin mundësi në çdo vështirësi, dhe jo vështirësi në çdo mundësi – Reed...Çfarë hapash keni ndërmarr në të...

Në përgjigjen tënde, tregoi intervistuesit për një situatë kur keni deleguar një detyrë. Në përgjigj...Mundësi të barabarta punësimi

Mundësi të barabarta punësimi– një politikë që konsideron barazinë në punësim mbi të gjithë in...Diferenca midis një personi të s...

Diferenca midis një personi të suksesshëm dhe të tjerëve nuk ka të bëj me mungesën e fuqisë, as me m...Cilat janë rregullat e pashkruar...

Kur fillove shkollën për herë të parë, nuk i kishe të gjitha rregullat e shkruara. Por me kalimin e...Puna në grup

Puna në grup- praktika e individëve që punojnë së bashku në mënyrë që të sjellin larmi në talente, n...Krijimi i ekipit

Krijimi i ekipit- një program trajnimi i krijuar për të ndihmuar një grup njerëzish për të punuar së...Suksesi

Ti e di që je në rrugën e suksesit nëse po bën punën tënde dhe nuk po paguhesh për të. – Oprah...Nepotizëm

Nepotizëm– favorizimi i të afërmëve nga individë që kanë një pozicion drejtues në kompani, si...Menaxhimi administartiv

Menaxhimi administartiv– Një qasje klasike e menaxhimit e cila ka për qëllim të identifikojë p...Kënaqësia në punë

Jep më të mirën tënde, jo për të kënaqur të tjerët, por sepse kjo është mënyra më e mirë për të gjet...Sistemi i shpërblimit

Sistemi i shpërblimit– një program zyrtar ose jo i përdorur për të vlerësuar arritjet individu...Abstenizëm

Abstenizëm– sjellja e vazhdueshme e një punonjësi i cili mungon në orarin që është përcaktuar...Diferenca midis teje dhe shefit...

1.  Kur ti nuk bën një detyrë, je dembel. Kur shefi nuk e bën, është shumë i zënë. 2. Kur ti shkel n...Plani Rigjenerues

Plani Rigjenerues– përshkruajnë hapat paraprake dhe parandaluese për tu përballur me fatkeqësi...Kompensim global

Kompensim global– praktika të pagesave lidhur me punonjës të cilët punojnë në vende të tjera n...Punonjës me jakë të artë

Punonjës me jakë të artë– Ky term përdoret për t’iu referuar individëve që janë shkencëtarë, i...Diferencimi gjeografik

Diferencimi gjeografik– variacionet në pagë për pozicione pune të ngjashme apo të krahasueshme...Zhargoni i ofertave të punës

PAGË KONKURRUESE: Ne jemi konkurrues duke paguar më pak se konkurrentët tanë. ORAR FLEKSIBËL: Puno 5...Parashuta e artë

Parashuta e artë – një pagesë kompensimi që siguron mbrojtje dhe sigurim të drejtuesve në  nivel ekz...Promovim

Promovim- Veprime që ndërmerren për personelin, e cila rezulton në kalimin në një pozicion me një pa...Beso në suksesin tënd

Mund të arrish të kesh sukses edhe nëse të tjerët nuk do kenë besim, por asnjeherë nuk mund të kesh...Rotacioni i pozicionit të punës

Rotacioni i pozicionit të punës – Praktika e transferimit të punonjësve për periudha të përkohëshme...Zhvillimi i karrierës

Zhvillimi i karrierës – Proçesi përmes të cilit individët vendosin objektivat e tyre për të tashmen...Fituesit dhe humbësit

“Fituesit i krahasojnë arritjet me qëllimet e tyre, ndërsa humbësit i krahasojnë arritjet e tyre me...Planifikimi i Karrierës

Planifikim i Karrierës – Proçesi i vendosjes së objektivave të karrierës dhe zgjedhja e edukim...Kontrata e Punësimit

  Kontrata e Punësimit– një marrëveshje ligjore e shkruar, e lidhur midis punëdhënësit dhe pun...Rekrutim

    Rekrutim– praktika e njoftimit dhe kërkimit të aplikantëve për të plotësuar pozicionet e l...Puna dhe Karriera

“Diferenca midis një pune dhe karrierës është diferenca midis 40 dhe 60 orë punë”- Robert FrostSistemi i Informacionit të Burim...

Sistemi i Informacionit të Burimeve Njerëzore– një bazë të dhënash kompjuterike e cila përdore...Zhvillimi i Burimeve Njerëzore

Zhvillimi i Burimeve Njerëzore– një sërë aktivitetesh të planifikuara të cilat kanë si qëllim...Menaxhimi i Burimeve Njerëzore (...

Menaxhimi i Burimeve Njerëzore (MBNJ) – projektimi i një sistemi formal brenda një organizate për të...Burimet Njerëzore (BNJ)

Burimet njerëzore (BNJ) – Funksioni i cili merret me menaxhimin e njerëzve të punësuar brenda...Rekrutim i brendshëm

Rekrutim i brendshëm – Praktika e vlerësimit të punonjësve aktual për të vendosur nëse ata zotërojnë...Intervista e ikjes

Intervista e ikjes – Një intervistë ku atyre të cilët kanë vendosur të largohen nga organizata i kër...Intervistë e bazuar në sjellje

Intervistë e bazuar në sjellje – Kjo është një intervistë në të cilën intervistuesi bazohet në reagi...Përshkrimi i pozicionit të punës

Përshkrimi i pozicionit të punës– Një përshkrim i shkruar i cili përmbledh karakteristikat më...Internship

Internship– Bashkëpunim midis një organizate dhe një institucioni edukimi, përmes të cilit stu...Blogu duapune

Lancuam blogun e dedikuar portalit www.duapune.com Në këtë blog ju mund të njiheni me informacione t...