Mendimi Juaj

Nëse keni mendime për të ndarë, ju lutemi na dërgoni komentet tuaja.
Ju faleminderit.

Nëse dëshironi të merrni përgjigje, vendosni emailin tuaj në mesazh.

Trego historinë tënde

Jeni të mirëpritur të na shkruani historinë tuaj të suksesit që keni realizuar duke përdorur portalin duapune.com
Ju lutemi plotësoni formën elektronike të mëposhtme:
Ju faleminderit.

Nëse dëshironi të merrni përgjigje, vendosni emailin tuaj në mesazh.Mirëseerdhët në duapune.comKëshilla për punëkërkues

  • TË GJITHA
  • KUICE
  • FAKTE INTERESANTE
  • HUMOR
  • INOVACION (KRIJIMTARI)
  • KURIOZITETE

Komunikimi me e-mail

Të kryesh një komunikim të qartë pune nëpërmjet emailit me punonjësit, është një detyrë e vlefshme p...Ç’duhet të marrim kur largohemi...

Për cilindo që do të largohej nga një punë do të ishte shumë e këndshme që para se të largohej t’ja...Si të jemi më efektivë

Ka periudha të ngarkuara pune në vit, javë apo ditë kur ju keni shumë punë për të bërë. Ju do të për...Të mirat e komunikimit efektiv m...

Komunikimi efektiv me klinetët tuaj është bazë për të gjitha llojet e shitjeve. Më poshtë do të gjen...5 mënyrat për të menaxhuar menax...

1. Gjithmonë të jeni në zyrë përpara se të vij shefi  juaj. 2. Kërkoni leje përpara se të debatoni p...Informacione për udhëtimin në zo...

Dokumentet kryesore për udhëtimin në zonën Shengen janë : 1) pajisja me pasaportë biometrike, 2) sig...Si të bëheni lider idesh?

Në kohët e sotme gjithkush ka parimet dhe idetë e veta personale. Nëse ju dëshironi të ecni përpara...Shmangni humbjen e kohës në punë

Krizat dhe ngjarjet e veçanta në punë na detyrojnë shpesh që të gjejmë kohë “ekstra” për...Si të menaxhojmë identitetin ton...

Në kohët e sotme njerëzit janë mësuar që të mësojnë çdo gjë dhe të marrin çdo informacion nga intern...Mos përjashtoni rëndësinë e diza...

Ka shumë keqkuptime në lidhje me vlerën e dizajnit, kur bëhet fjalë për produkte dhe shërbime. Për f...Mos lejoni PowerPoint-in t’ju sh...

Shumë e shumë prezantime janë të mërzitshme dhe të lodhshme me përdorimin e PowerPoint-it, i cili ka...Si t’i jepni ekipit drejtimin që...

Të gjithë njerëzit shpesh punojnë me të vërtetë shumë fort për një projekt pa e kuptuar plotësisht s...BURSA MASTER në Universitetin e...

Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë – Soros, fton të gjithë qytetarët shqiptarë të aplikojnë...Si ta menaxhojmë ndryshimin tek...

Kur konsiderojmë ndryshimin, në përgjithësi mendojmë për të prekshmen, të matshmen, ngjarjet që ndik...Udhëzuesi i karrierës suaj

“Udhëzuesi i karrierës suaj” lindi si nevojë e kërkuar në tregun tonë të dijes dhe punës...Si të identifikoni aftësitë tuaj...

Të gjithë ne kemi të paktën një aftësi të veçantë – një aftësi e cila na bën të jemi unikë dhe...Si të përmirësoni performancën t...

Askujt nuk i pëlqen të tregojë një performancë jo të mirë. Megjithatë, edhe pse nuk po arrini të kin...Thirrje për aplikim

Fondi Evropian për Ballkanin (EFB) nis një thirrje të re për aplikimin brenda “THINK AND LINK&...Kriza ekonomike, ja një pikë ref...

Kriza ekonomike është një pikë refleksioni “ ne nuk presim që gjërat të ndryshojnë, në qoftë se ne v...Lëvizja e lirë për qytetarët e R...

Shumë shpejt, qytetarët e Republikës së Shqipërisë nuk do të kenë nevojë për vizë për të udhëtuar në...Si të menaxhojmë negativitetin n...

Asgjë nuk ndikon në moralin e punonjësve më shumë se vazhdimësia e negativitetit në punë. Kjo degrad...Femrat bjonde fitojnë më shumë s...

Një studim i universitetit “ Queensland” në Australi, zbuloi se femrat bjonde fitojnë më shumë se ko...Si të krijojmë një kulturë të re...

Globalizimi ka krijuar mundësinë që punonjësit të bashkëpunojnë dhe të komunikojnë me të gjithë njer...Si të promovojmë menaxherë të ri...

Nuk është e pazakontë që në kompanitë e sotme të kemi menaxherë të të gjitha moshave dhe niveleve të...Si të krijojmë ekipe virtuale të...

Ekipet e punës janë krijuar dhe përhapur gjithnjë e më shumë nëpër zyra dhe zona gjeografikikisht të...Sjelljet negative në intervista...

Sjelljet negative në intervistë pune janë p.sh loja me flokët apo dhe serioziteti i tepërt. Këto llo...Programi i granteve

Që prej 3 nëntor 2010 është publikuar hapja e raundit të ri të aplikimeve për programin e granteve (...Thirrje për Aplikim

Ministria e Arsimit dhe Shkencave në bashkëpunim me Ministrinë e Punës, Çështjeve Sociale dhe Shanse...Si të arrijmë në vendimet më të...

Gjithësecili mund të marrë vendime individuale, kështu ne ndikojmë në mënyrën dhë formën e procesit...Si të ndihmoni ekipin tuaj në de...

Ekipet që janë gjithmonë dakord për çdo gjë që diskutohet, rrallë prodhojnë punë të reja dhe krijues...Pyesni veten para se të shikoni...

Kur jeni jashtë mjediseve të punës apo dëshironi të ndryshoni punë, përpiquni të mendoni se çdo të i...Si të shmangim dështimin

Shumë ekspertë kanë argumentuar gjatë që kompanitë duhet të jetë më tolerante ndaj dështimit. Por jo...3 Këshilla për të rifokusuar Eki...

Shumica e nismave që ndryshojnë përgjatë procesit të tyre, përfundojnë me dështim. Nëse ekipi juaj ë...Si të njohim një punonjës që ka...

Çdo punonjës ka probleme personale që mund të ndikojnë në punën e tij. Gama e problemeve është e gje...Etika në vendin e punës

Vendi i punës është një nga vendet më të rëndësishme në jetën tonë. Ne shpenzojmë pothuajse 1/3 për...Janë hapur aplikimet për skemën...

Që prej vitit 2008 të gjitha vendet e Ballkanit jane përfshirë  në skemën e bursave OSI-DAAD, një pr...Kurse në Psikoterapinë Pozitive

Kurse trajnimi në Psikoterapi Pozitive Çertifikatë e nënshkruar nga Shoqata Botërore e Psikoterapisë...Yes – Kaloni një vit akade...

Çfarë është YES? Youth Exchange and Study (YES) është një program i themeluar në tetor të vitit 2002...Si të përgatitem për një intervi...

Pyetje: Unë kam aplikuar në një pozicion pune në një institucion shtetëror. Pyetja ime është se si t...Implementimi i sjelljes pozitive...

Sjellja, qëndrimi dhe zhvillimi pozitiv në vendin e punës mund të përcaktojë se sa të suksesshëm jen...Si të përgatitemi për një interv...

Ja cfarë duhet të kemi parasysh përpara se tu përgjigjemi disa pyetjeve. Intervistuesi ju pyet: “Më...Thirrje për të qenë shkollë part...

Fondacioni i Shoqërisë së Hapur për Shqipërinë, nëpërmjet kësaj thirrjeje, ofron mundësinë për t’u b...3 mënyra për ndryshim real të sj...

Duket si një detyrë e pamundur për menaxherët që të arrijnë të ndikojnë tek punonjësit, që këta të f...Si të shkruajmë një letër intere...

Një letër motivimi është e njohur dhe si një letër interesi, ku aplikuesi shpreh interesin e tij/saj...Ju pyesni, ne përgjigjemi

“Këshillimi i Karrierës ” është një hapësirë e re që ndihmon publikun e gjerë të duapune...Aftësitë Vendim-Marrëse

Aftësitë e vendim-marrjes mund të jenë shumë të rëndësishme në një kontekst si karriera: Cilën karri...Të menaxhojmë thashethemet në mj...

Të paragjykosh, të thurrësh intriga, të përflasësh kolegët e tu të punës, është kthyer në një zakon...Norma për prezantime të suksessh...

Prezantimet shkojnë keq për një numër arsyesh, por një arsye e thjeshtë për të çuar dëm një prezanti...Promovimi i krijimtarisë në orga...

Promovimi i krijmtarisë është thelbësor për krijimin e një klime apo kulture korporative që promovon...Thirrje për projekt kërkimor në...

Nëpërmjet kësaj thirrje, Fondacioni i Shoqërisë së Hapur për Shqipërinë synon të komisionojë një stu...2.Shpallje konkursi/Pozicioni: K...

Programet: Qeverisja e Mirë dhe Shoqëria Civile Fondacioni i Shoqërisë së Hapur për Shqipërinë – Sor...1.Shpallje konkursi/Pozicioni: K...

Fondacioni i Shoqërisë së Hapur për Shqipërinë – Soros shpall konkursin për punësim në pozicionin e...YES – Program Shkëmbimi me...

Çfarë është YES? Youth Exchange and Study (YES) është një program i themeluar në tetor të vitit 2002...Të përfitojmë njohuri

Gjatë gjithë jetës, ne jemi në konstant të vazhdueshëm për të mësuar  dhe për të gjetur ide të reja....Interneti – Rrezik i lartë...

Rreziku për t’u bërë depresivë është 2,5 herë më i lartë për të rinjtë të cilët janë të varur...Panairi i Punës dhe Studimit ...

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Tiranë, në ndihmë të aktivitetit të Kompanive dhe në shërbim të Shoq...Si të kthehemi në punë pas pushi...

Pa marrë parasysh se sa shumë ose pak ditë kemi qënë në pushime, është gjithmonë e vështirë të ktheh...Çfarë është për ty Suksesi?

Të jesh i suksesshëm në punën dhe jetën tënde duhet të kuptosh se çfarë është suksesi. Qartëso vlera...Si të nxjerim në pah më të mirën...

Liderët e zgjuar nuk mbështeten vetëm në inteligjencën e tyre personale për të patur sukses, por e p...Zbuloni 3 përbërësit e bisedave...

Të gjithë liderët duhet të jenë në gjendje të tregojnë komunikim kritik apo sfidues. Edhe nëse jeni ...Si të arrijmë qëllimet e karrier...

Përpjekjet për zhvillim shpesh përqëndrohen në faktin se si mund të arrihen qëllimet e karrierës tua...Planifikimi i vazhdimësisë së bi...

(shqip) Planifikimi i vazhdimësisë së biznesit : Gjerësisht i përcaktuar si një proçes në menaxhim q...Kontrolli i Kualifikimit/Backgro...

(shqip) Proçesi i verifikimit të informacionit të dhëna nga aplikantët, të marrë në konsideratë për...Praktikë pune/Apprenticeship

(shqip) Një sistem që përdoret për të trajnuar një person në një profesion apo zanat të akredituar n...Sekreti i suksesit

Vendosni zemrën, mendjen, intelektin dhe shpirtin tuaj edhe te veprimet më të vogla. Ky është sekret...Kodi i Punës

Kodi i PunësStrategjia e punësimit 2007-2013

Strategjia e Punësimit 2007-2013 Plani i veprimeve për zbatimin e strategjisë  së punësimit 2007-201...Testi i Aftësisë/Aptitude testin...

(shqip) Një instrument testues i standartizuar i përdorur gjatë proçesit të përzgjedhjes që ka për q...Suksesi

Suksesi nuk është çelësi i lumturisë. Lumturia është çelësi i suksesit. Nëse e doni punën që bëni, d...Akreditim/Accreditation

(shqip) Një proces i shqyrtimit dhe çertifikimit  të aftësive nga një entitet që vlerëson individët,...Të mësuarit aktiv/Active learnin...

(shqip) Procesi i të mësuarit të njohurive të reja, përvetësimit të aftësive dhe sjelljeve të reja n...Për suksesin

Suksesi konsiston në kalimin nga dështimi në dështim pa e humbur entuziazmin.(Winston Churchill)Për çfarë motivi punojmë?

Motivet e kryerjes së një pune janë të ndryshme por cili është ai motiv primar që na shtyn për të pu...Punësimi

Mos punësoni një njeri që e bën punën për para, por një njeri që e bën atë për pasion.(Henry David T...04:05:06 07-08-09 (kuriozitet)

Dje më 7 Gusht 2009, ndodhi kombinimi i i vecantë dhe i vetëm i kohës dhe ditës, vetëm 5 minuta dhe...Reklamuesit besojnë tek twitteri

45% e njerëzve të reklamave besojnë se twitteri është akoma në fillimet e veta dhe do të rritet në m...Suksesi

Suksesi zakonisht i vjen atyre që janë shumë të zënë duke kërkuar për të.Kënaqësia në punë

Rruga më e mirë për të bërë veten të lumtur është dashuria për punën që bën  dhe gjetja e kënaqësisë...Krijimtaria

Krijimtaria vjen nga besimi. Besojini instinktit tuaj. Dhe asnjëherë mos shpresoni më shumë sesa pun...Përgjigje të sinqerta intervista...

1.Pse keni aplikuar për këtë punë? Kam aplikuar për shume punë gjatë kësaj kohe dhe ju më telefonuat...Bëhu i suksesshem

Për të qënë i suksesshëm duhet të  jesh me zemrën te biznesi yt dhe të kesh biznesin tënd në zemër.(...Maksim Gorki për punën

Kur puna është një kënaqësi, jeta është një gëzim! Kur puna është një detyrë, jeta është robëri.Thënie për punën

Detyra e parë e një njeriu është të marri përsipër funksionin e tij në shoqëri–më thjeshtë, të...Sipërmarrja fillon që në moshë t...

52% e 549 themeluesve të bizneseve të suksesshme në industritë me ritëm rritjeje  të madh, thanë se...Thënie për stresin

Si shërim për stresin,puna është më e mirë se whiskey.(Thomas A.Edison)Lideri

Një lider i mirë nuk është ai që i bën gjërat mirë, por ai  që gjen gjërat e mira për tu bërë. (Anth...Thënie për talentin

Artisti nuk është asgjë pa talentin, por talenti nuk është asgjë pa punën.3 këshilla për të drejtuar me au...

Në organizatat e sotme, udhëheqesit duhet të ndikojnë  dhe të bindin jo vetem punonjësit që kanë  li...Përgatitja për punë

Përgatitja më e mirë për një   punë   produktive në të ardhmen është puna e mirë në të tashmen.(Elbe...Si të sillemi me shefin?

Mënyrat e sjelljes me kolegët dhe me shefin ndryshojnë shumë nga njera-tjetra. Sepse të parët janë s...Pse duapune.com

Të nderuar lexues, Nëse jeni punëdhënës apo punëkërkues, dhe dëshëroni të dini më shumë në lidhje me...Mundësia

Shumica e njerëzve e humbasin mundësine që i jepet,  pasi shpeshherë ajo është e maskuar dhe duket ...Ndryshimi

Njerëzit e nënvlerësojnë aftësinë e tyre për të ndryshuar. Nuk ka një kohë të duhur për të bërë dick...Punonjësit e industrisë financia...

Në mesin e vitit 2008, përpara se të falimentonin Bear Stearns dhe Lehman Brothers, punonjësit në in...Duhet të jeni gjithmonë i hapur...

Në botën biznesit, ndryshe nga bota e artit, kritikat merren shpesh negativisht.Por kriticizmi konst...Mos lejoni që recesioni të ndalo...

Në ekonominë e tanishme, shumë menaxherë kanë probleme në rritjen e tyre si profesionist. Mos përdor...Sigurohuni që ti përshtateni kul...

Një ndër arsyet kryesore për shkallën e lartë të dështimit të shefave të rinj – më shumë se  gjysma...Suksesi

Shumë njerëz ëndërrojnë që të jenë të sukseshëm…ndërkohë që të tjerë zgjohen cdo ditë në mëngj...Pyesni punonjësit tuaj për ide t...

Rritja e biznesit tuaj është shumë e vështirë në ketë ekonomi,por shumë e rëndësishme për ti mbijetu...