Rregullat e sjelljes gjatë një interviste pune

per intervistePërpara intervistës….

 • Sigurohu qe jeni i/e pastër dhe flokë të rregulltë!
 • Mbaj mend që është më mirë shumë e veshur se sa e zhveshur!
 • Merrni me vete kopje të CV tuaj.
 • Sigurohu që të keni mjaftueshëm kohë për të shkuar në intervistë. Mundohuni të jeni 10 minuta përpara, por jo më përpara se kaq.
 • Trajtoni me respekt recepsionisten apo asistenten. Ju asnjeherë nuk mund të dini se çfarë roli mund të kenë ato në procesin e punësimit.

Gjatë intervistës….

 • Krijoni një përshtypje të parë pozitive dhe profesionale duke u treguar i sigurtë dhe duke dhënë një shtrëngim duarsh të vendosur të gjithë intervistuesve, duke iu drejtuar në emër ndërkohë që ai/ajo prezantohet.
 • Përforco profesionalizmin dhe aftësinë tënde për të komunikuar efektivisht duke folur qartë dhe duke shmangur pasthirrma si “uh”, “aha”, apo zhargon.
 • Përdorni një fjalor profesional, nëse pyetja e kërkon diçka të tillë.
 • Mbani kontakt me sy kur flisni.
 • Mos luaj me duart, mos prekni fytyrën si dhe mos bëni shenja nervozizmi.

Pas intervistës…..

 • Sigurohu që të falenderosh dhe t’i japësh dorën secilit intervistues.
 • Dërgojini një letër apo një e-mail të shkurtër falenderimi secilit prej intervistuesve sapo të arrini në shtëpi.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Artikuj te ngjashem...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *