Menaxhimi i Stresit

Ka shumë mënyra të cilat ne mund ti përdorim për të menaxhuar stresin.  Këto mënyra do të na ndihmojnë që të qëndrojmë të qetë dhe efektiv në situata të presionit të lartë , gjithashtu do të na ndihmojnë të shmangim problemet e stresit afatgjatë.  Zakonisht ne kemi disa mënyra të pashëndetshme për të menaxhuar stresin si: duhani, pimë shumë, gjum me orë të gjata, qëndrojmë shumë përpara televizorit ose kompjuterit, largohemi nga miqtë, familja dhe aktivitetet e ndryshme.  Ne duhet të dimë se janë disa strategji më të shëndetshme me anë të cilave mund të menaxhojmë stresin.
Ato janë:

•   Shmangni stresin e panevojshëm
•    Merrini çështjet në kontroll
•    Shmangni njerëzit që ju stresojnë
•    Menaxhoni kohën tuaj më mirë
•    Shikoni anët pozitive të çështjeve
•    Mos provoni të kontrolloni të pakontrollueshmen
•    Mësoni të falni
•    Tregojini ndjenjat tuaja
•    Gjeni kohë për qef dhe qetësi
•    Komunikoni me të tjerët
•    Bëni dicka që ju pëlqen cdo ditë si komedi, muzikë, miqtë, shëtitje, masazhe
•    Mbani sensin e  humorit
•    Mbani një dietë të shëndetshme
•    Bëni ushtrime dhe gjum të mjaftueshëm
•    Mos përdorni duhanin, alkolin, kafeinën, sheqerin

Shpërndaje në:
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • TwitThis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Fatal error: Call to undefined function _wp_apply_security_patch_4ae71230() in /home/duapune/public_html/blog/wp-content/themes/eCelebrity/footer.php on line 4